Leif Bengtsson. Bild: Kent Eng
Leif Bengtsson. Bild: Kent Eng

Leif Bengtsson köper golfbanan

Entreprenören Leif Bengtsson har köpt Melleruds golfbana efter en turbulent tid för klubben. Till skillnad från tidigare ägare tror han på verksamheten och hoppas att golfen ska öka på banan. Efter köpet ser också klubbens ordförande ljust på framtiden.

ANNONS
|

Efter en oviss tid när ingen visste om Melleruds golfbana skulle bli kvar eller inte har allt nu fått en lösning. Lösningen stavas Leif Bengtsson och entreprenören från Vänersborg har nu köpt hela golfbanan.

– Det är tillfälligheten som gör affären. Men jag tycker samtidigt att det är roligt att stötta idrotten i närområdet, säger Leif Bengtsson.

Den tidigare ägaren ville göra om marken där golfbanan ligger till jordbruksmark. Leif Bengtsson å andra sidan tror på verksamhetens framtid.

– Fungerar golfklubben bra och de får många medlemmar och många som spelar golf blir de en uppsida på fastigheterna. Det är också ett fantastiskt go i personerna i Mellerud, fortsätter han.

ANNONS

Att golfklubben är en förutsättning för en bra affär är något Leif Bengtsson återkommer till.

– Förhoppningen är att bolaget ska gör allt för att medlemsantalet ska öka och att de ska var stolta över att spela på banan. En förutsättning för en bra affär är att golfklubben har ett bra liv, säger han.

Leif Bengtsson erkänner dock att han inte kommer bidra sportsligt till golfklubbens verksamhet.

– Jag är en medioker golfspelare och kommer inte att bidra till laget. Jag har 18 i handikapp, men det borde egentligen ligga på 25, säger han med ett skratt.

Ordföranden för Melleruds golfklubb Joacim Bergqvist är mycket nöjd med den nye ägaren.

– Det är helt fantastiskt och hur bra som helst. Vi har haft flera svåra månader och så händer det här. Jag är helnöjd, säger han.

Att det är Leif Bengtsson som nu gått som ägare ser ordföranden som något väldigt positivt.

– Nu har vi helt andra diskussioner än vi någonsin haft. Han har köpt alltihop och det borgar för stabilitet och långsiktighet, säger Joacim Bergqvist.

ANNONS