Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

"Många är stolta över att komma från Dalsland"

Dalslandsdagen i Stockholm blev en stor framgång, enligt arrangörerna. Av 620 föranmälda besökare kom drygt 530 personer.
– Det blev en riktig varumärkesbyggande helg där vi pratade mycket Dalsland, säger Karolin Olsson, näringslivsutvecklare i Vänersborgs kommun.

En stor delegation med representanter för bland annat företag, kommuner, bank och intresseorganisationer träffade idel positiva besökare under söndagens event på Junibacken.

– Vi möttes av väldigt mycket positiv energi och många är stolta över att komma från Dalsland. Vi har många ambassadörer där ute som vi inte har tagit tillvara. Nu gäller det att uppmuntra dem så de får insikten om att oj, jag är viktig, säger Annika Andersson, projektansvarig för Edit- ett Dalsland i tillväxt.

Hon beskriver helgen som en härlig fest med utställare och besökare som delade positiv energi med varandra och där personliga möten stod i fokus.

– Dalsland har varit lite för anonymt men nu ska det bli ändring på det. Det här känns som startskottet på ett långsiktigt arbete där vi ska bygga upp varumärket Dalsland.

Under måndagen flyttade arrangemanget till Scandic Hasselbacken där Dalsland bjöd riksdagsledamöter och företrädare för bland annat branschorganisationer på frukost. Olika temaföreläsningar stod på programmet.

– Regeringsbildandet var i fokus under måndagen men trots detta prioriterade sex, sju riksdagsledamöter att besöka oss och det visar att de tycker det vi gör är viktigt, säger Annika Andersson.

Karolin Olsson, näringslivsutvecklare i Vänersborgs kommun, representerade Dalslandsdelen av Vänersborg tillsammans med Brålanda företagarförening.

– Det var fantastiska dagar med många spännande möten, en riktig varumärkesbyggande helg där vi pratade mycket Dalsland. Vi som arrangörer har inte träffats tillsammans på det här sättet tidigare men oj, vad mycket tankar och idéer som kom upp.

Karolin Olsson följde med på eventet utifrån att företagen har ett stort kompetensbehov men hon berättar att även boende och besöksnäring var sådant som diskuterades livligt.

– Jag fick också möjlighet att tipsa en dryg handfull besökare om olika företag som söker arbetskraft och det var personer som verkligen står i begrepp att flytta. Det kändes bra att hjälpa dem på traven.

Nu ska alla idéer och tankar som dök upp under helgen sammanfattas. Under gårdagen var Annika Andersson fortfarande lite omtumlad efter allt som hänt.

– Nu ska vi landa i detta men sedan ska vi sammanställa och rangordna det som kommit fram. Jag är också övertygad om att en hel del idéer kommer att genomföras. Det är viktigt att detta inte blir en engångsgrej.