Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/19
ANNONS ▼

Mångfald fick ett ansikte

Rena karnevalsstämningen rådde när omkring 1200 elever manifesterade för mångfald vid gårdagens skol- och kulturrally i Mellerud.

I dagarna två har det pågått skol- och kulturrally i Mellerud och under fredagen var det dags för den stora finalen på torget.

– Lyckliga alla oss som får leva i mångfald, utbrast kulturenhetschef Clas-Göran Janson i slutet av dagen, inför flaggviftande elever.

Det avslutande sambatåget marscherade från Dahlstiernska gymnasiet och sedan ringlade en lång orm med elever upp till Köpmantorget för den stora avslutningen.

Utrustade med alla världens (nästan) flaggor viftade glada barn längs vägen, kanske över gemenskapen, kanske för att försommaren kom med en hälsning.

På torget samlades alla och det blev sång och musik, inte minst i form av en specialskriven kulturrallylåt. Talen från scenvagnen stod bland annat kultur- och utbildningsnämndens ordförande Rune Stenén (C) och kommunalrådet Tommy W Johansson, (S) för. De berättade skolminnen.

– Kom ihåg att ni bara går i skolan för er egen framtids skull och ju bättre ni jobbar, desto bättre framtid, sa Tommy W Johansson.

Araboali Muumin är en av dem som bidragit till mångfald i Mellerud och hon stod på torget tillsammans med klasskamrater.

– Det har varit lätt för mig att komma in i klassen och det här har varit en rolig dag då jag fått möjlighet att träffa elever från andra skolor.

Som sista punkt utlovades en överraskning och vad passade bra en varm dag om inte glass, som delades ut till alla.

Skol- och kulturrallyt har utvecklats med ytterligare en dag, jämfört med för två år sedan, detta för att eleverna ska hinna se varandras utställningar.

I Sparbankssalongen i Kulturbruket hade Karolinerskolan satt upp en utställning om Dals Rostocks utveckling genom åren.

Besökarna fick en historielektion i det sjudande liv samhället haft, med massor av affärer, sanatoriet och brunnen, för att nämna något.

– Det är ett fantastiskt arbete eleverna lagt ned tillsammans med bland annat sina lärare och Kerstin Ljungqvist, sa rektor Inger Strand.

MEST LÄST