Man bakbands av maskerade rånare

Man utanför Dals Rostock rånad i sitt hem. Slogs ner och bakbands av maskerade rånare.

ANNONS
|

Vid 23:40 under onsdagen knackade det på mannens ytterdörr på villan i ett litet samhälle utanför Dals Rostock.

Utanför står två maskerade personer som slår ner honom direkt då dörren öppnas. De bakbinder honom med buntband, lämnar honom på golvet och söker igenom hela huset.

– Han tror att han kan ha varit avsvimmad en stund och att han legat bakbunden i en timme, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.Mannen lyckas till slut ta sig loss och kan kontakta polisen. Rånarna har då lämnat platsen, men det är i nuläget oklart om det färdats i något fordon eller om de tagit sig från platsen till fots.En teknisk undersökning av mannens bostad genomfördes under torsdagen. Enligt polisen ska gärningsmännen ha fått med sig en okänd summa kontanter, men det är i nuläget oklart om det stulit något mer.Mannen klarade sig, enligt polisen, utan allvarliga skador. Dock ska han ha fått en skada i ansiktet efter det kraftiga slaget. Händelsen rubriceras som grovt rån.

ANNONS

Senare valde polisen att behandla ärendet under sekretess och vad den tekniska undersökningen gav har man än så länge valt att inte gå ut med i nuläget, meddelade polisens presstjänst under torsdagskvällen.

ANNONS