Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Melleruds kommunchef säger upp sig

Melleruds kommunchef Ingmar Johansson säger upp sig. – Jag är färdig med det här nu, efter 14 år och två månader. Nu går jag vidare mot nya utmaningar, säger han hemlighetsfullt.

Ingmar Johansson meddelade Melleruds kommun om sitt beslut i morse och säger att reaktionerna varit lite blandade.
– Jag har suttit på möte under stora delar av dagen. Men några har kommit fram och sagt att de är ledsna, kanske lite besvikna, en del säger inget alls, en del kanske är lättade?

Hör Ingmar Johansson berätta om sina framtidsplaner. Se film:

 


63-årige Ingmar Johansson låter lugn och är på ett gott humör när TTELA träffade honom på torsdagseftermiddagen. 
– Jag har gjort mina 14 år som kommunchef och vill gå vidare. Nu ska jag jobba som egenföretagare, men jag vill inte avslöja med vad, säger han.

Hur känns det egentligen?
– Det känns som att om jag ska göra något annat här i livet ska jag göra det nu. Nu fick jag möjlighet att göra något annat och då tar jag den chansen. Jag hade ju kunnat gå i pension om jag hade velat, men har man jobbat som jag blir det ett för tvärt kast. Dessutom vill jag gärna arbeta ett par år till, minst.

Du har suttit på din tjänst som kommunchef i Mellerud sedan 2003 och är i nuläget den som varit kommunchef längst i hela Fyrbodal.  Blir det inte konstigt nu?
– Nej det är inga konstigheter. Det gäller att det finns en glöd där, och den har verkligen funnits, men under den senaste tiden har jag känts att den inte varit riktigt lika brinnande som vanligt.
Vad har varit roligast/jobbigast under de här dryga 14 åren?
– För mig har det som sagt varit ett 24/7-jobb, vilket är ju är lite både och. Jag har gillat det, men det skulle inte direkt fungera att gå ner till exempelvis halvtid på en sådan tjänst, vilket jag planerar att göra nu. Jag har varit med om otroligt mycket positivt inom kommunen under åren. 

MEST LÄST