Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

De knivar som ska ha använts vid mordet. Bild: Polisen

Mellerudsmördare inte psykisk sjuk

Rättsmedicinalverket har nu slagit fast att den man som begick knivmordet i Mellerud inte lider av en allvarlig psykisk störning. Han kan därför dömas till fängelse.

Det var i juli förra sommaren som en kvinna knivmördades av sin man i centrala Mellerud. Under mordet användes besynnerligt våld med två knivar och parets fyra barn blev vittnen till brottet.

Förutom sticksår mot bålen skar även mannan i kvinnans ansikte, han avslutade med att trampa henne i ansiktet och lägga ett antal kondomer vid den döende kvinnas huvud.

LÄS MER: Pappan är skyldig till mordet

Mannens advokat beskrev mannens agerande som en slakt och åklagaren i målet menar att det finns ett hedersmotiv bakom mordet.

Två av barnen, en pojke och en flicka i mellanstadieåldern, försökte stoppa sin pappa och det var också dessa som larmade polis och ambulans.

Första delen av rättegången mot mannen, som är i 50-årsåldern, avslutades i slutet av december. Vänersborgs tingsrätt konstaterade då att mannen gjort sig skyldig till mordet. De konstaterade också att han gjort sig skyldig till ofredande mot de både barnen i mellanstadieåldern. Detta efter att han kastat dem i golvet när de försökte förhindra mordet. Tingsrätten beslutade också att mannen gjort sig skyldig till misshandeln mot dottern i mellanstadieåldern.

Något beslut i påföljdsfrågan fattades inte under sista rättegångsdagen, detta för att både åklagare och advokat förordade en rättspsykiatrisk undersökning.

Resultatet av undersökningen är nu klart och Rättsmedicinalverket konstaterar att han inte led av en allvarlig psykisk störning när brottet begicks. Han kan därför dömas till fängelse.

Tingsrätten återupptar förhandlingarna 6 februari.