Melleruds Bostäders vd Benny Mattsson meddelar att bolaget kommer att redovisa en vinst på tre miljoner kronor för 2010.
Melleruds Bostäders vd Benny Mattsson meddelar att bolaget kommer att redovisa en vinst på tre miljoner kronor för 2010.

Miljonvinst för Mellbo

Melleruds Bostäder AB gör en vinst på tre miljoner kronor för 2010. – Resultatet har uppnåtts tack vare att vi städat hårt på kostnadssidan och det påverkas också av det gynnsamma ränteläget som vi har haft under 2010, säger vd Benny Mattsson.

ANNONS
|

Mattson redovisar resultatet i ett informationsbrev till hyresgästerna.

Han förklarar också att bolaget måste redovisa vinster på mellan 1,5 och två miljoner kronor årligen framöver för att uppnå det soliditetskrav (den ekonomiska uthålligheten över tid) som ägarna har satt upp – åtta procent vid utgången av 2010.

– Det kan jämföras med att bolagets soliditet 2007 låg på 0,5 procent och med att den genomsnittliga soliditeten för alla landets kommunala bostadsföretag ligger på 20 procent, skriver Mattsson.

Mattsson redovisar också läget i hyresförhandlingarna och Mellbos krav i dessa är 2,9 procent. Här vill Mellbo lägga ut olika höjning på olika bostadsområden och den fördelning Mattsson anger här är 1,5-4 procent.

ANNONS

Hyresförhandlingarna är inte klara och enligt Mellbo är i dagsläget inget nytt förhandlingsdatum utsatt.

Mattsson aviserar också att Hyresgästföreningen får räkna med kapade bidrag.

– Det handlar om en hyresfri lokal, boinflytandepengar, fritidspengar och en förhandlingsavgift – totalt 224 000 kronor om året.

– Vi avser att inte betala ut varken boinflytandepengar eller fritidspengar då vi framgent ska ha olika aktiviteter. Vi har redan haft en del sådana som ska komma samtliga våra hyresgäster till del, skriver Mattsson.

ANNONS