Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Misstänkt mattjuv tog skamgrepp

En väktare i Mellerud råkade illa ut när en misstänkt tjuv tog tag om kontrollantens mest privata kroppsdel. Den misstänkte har åtalats för bland annat våld mot tjänsteman.

Det var i september 2017 som den nu åtalade mannen, som är i 50-årsåldern och bosatt på orten, plockade till sig lax, kanelsnurror och korv i en livsmedelsbutik i Mellerud. Varorna tänkte dock mannen inte betala och när han konfronterades av två väktare tillika butikskontrollanter satte han sig på tvären.

När väktarna tog tag i mannen värjde han sig genom att bland annat kränka kraftigt med kroppen. Han tog också tag om den ena väktarens könsorgan och klämde till ordentligt. Greppet var enligt åtalet upphov till stark smärta som satt i länge.

Under ingripandet började den misstänkte blöda och när väktaren som precis blivit utsatt för det kraftiga greppet i skrevet fick blod på sina händer uppgav den misstänkte att han är HIV-smittad.

50-åringen förnekar brott. Han har dock åtalats för ringa stöld, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.