Arenavecka. Kultur- och fritidschef Lars Nilsson berättar att Arenaveckan blir ett nytt inslag i Mellerud och den ersätter Kulturnatta.
Arenavecka. Kultur- och fritidschef Lars Nilsson berättar att Arenaveckan blir ett nytt inslag i Mellerud och den ersätter Kulturnatta.

Natur och kultur i nya Arenaveckan

En Arenavecka ersätter i höst Kulturnatta. Arrangemanget ska pågå i nio dagar och aktiviteterna knyter an till landskapets kultur- och naturarv. Arrangörer är Melleruds kommun och Västarvet.

ANNONS
|

– Inriktningen blir mot vårt rika natur- och kulturarv och det blir en vecka som sträcker sig över två helger. Det kommer att bli stor bredd på aktiviteterna, som ska pågå i hela kommunen, säger kultur- och fritidschef Lars Nilsson.

Ett första planeringsmöte hölls den här veckan där representanter för arrangörerna samt föreningar och organisationer deltog.

– Det är spännande att starta upp något nytt, nu får vi känna på varandra och se vilka som vill vara med och vad de är beredda att bidra med och förverkliga.

Västarvet, som är en del av Västra Götalandsregionen, har påverkat kommunerna att anordna en Arenavecka. Dals-Ed och Åmål har det redan och när Mellerud fick frågan ville man göra det till en större och bredare begivenhet än vad som ursprungligen var tänkt.

ANNONS

Arenaveckan hålls den 16-24 september med temat Dåtid-Nutid-Framtid.

– Vi gör en ordentlig kraftsamling kring detta och då är det tveksamt om såväl vi som Mellerudsborna orkar med Kulturnatta också.

Lars Nilsson tror säkert att aktiviteter från Kulturnatta kan passa i det nya arrangemanget, som fylls med föreläsningar, vandringar och scenframträdanden.

– Det blir mycket aktiviteter med anknytning till natur och kultur så det ska inte bara handla om gamla byggnader. Vi har bland mycket annat den nedtecknade folkmusiken, poeten Kalle Karlsson, Brånasmén och ett industriarv att lyfta fram.

ANNONS