entré. Så här tänker sig Melleruds kommun att det nya äldreboendet ska se ut från framsidan.
entré. Så här tänker sig Melleruds kommun att det nya äldreboendet ska se ut från framsidan.

Så här ska det nya äldreboendet i Mellerud se ut

Senast den 1 mars ska anbuden för att bygga det nya äldreboendet på Ängenäs vara inlämnat. Melleruds kommun har valt en entreprenadform som innebär samarbete från första början. – Vi ser stora fördelar med det, säger samhällsbyggnadschef Magnus Olsson.

ANNONS
|

I början av mars sätter sig kommunen ner för att välja ut den entreprenör som får bygga det nya äldreboendet, vilket blir den största investering kommunen gjort.

– Målsättningen är att utse vinnande anbud under vecka 11 (mitten av mars).

Kommunen har valt samverkansentreprenad, vilket innebär att entreprenören är delaktig i byggprocessen från första början. Samhällsbyggnadschefen berättar att man har tittat på hur andra kommuner har gjort vid byggnation av äldreboenden och då visar sig detta vara en vanlig lösning.

– När entreprenören är delaktig från början kan vi ha en tät dialog kring detaljer som gör att det blir lättare att snabbt göra ändringar. Det blir också större sannolikhet för att budgeten hålls.

ANNONS

Projekteringen inleds i april och väntas pågå ungefär ett halvår. Sedan påbörjas bygget som ska resultera i 54 boendeplatser.

Den totala kostnaden är beräknad till runt 100 miljoner kronor. Äldreboendet kommer att bestå av tre huskroppar, som bildar ett U, vilket skissen visar.

Det ska vara möjligt att bygga ut boendet i framtiden med som mest 26 platser.

– Vi har inte detaljprojekterat utbyggnaden men huskropparna är placerade på ett sätt som gör det möjligt, säger Magnus Olsson.

ANNONS