Så heter nye chefen som ska leda ifo

Magnus Jonsson heter den nye sektorschefen på individ- och familjeomsorgen (ifo) i Mellerud. Han är bosatt i Uddevalla men har anknytning till köpingen.

ANNONS
|

Ifo har länge dragits med stora problem men nu faller den ena pusselbiten efter den andra på plats och ambitionen att klara sig utan konsulter från oktober verkar hålla.

– Det ser riktigt bra ut, nu när Magnus börjar som sektorschef återstår bara att tillsätta två enhetschefer. Det har varit lite målet att han ska få vara med och påverka dessa tillsättningar, säger socialnämndens ordförande, Michael Melby (S).

Magnus Jonsson tillträdde tjänsten den 22 maj och han efterträder Henry Einestedt, som har varit tillförordnad sektorschef fram till nu.

– Han har jobbat länge i kommunen och vi lockade kvar honom för att kunna rädda upp situationen.

ANNONS

Magnus Jonsson är 51 år och kommer närmast från en enhetschefstjänst inom avdelningen för vård och omsorg i Vänersborg, där han jobbat sedan 2016. Tidigare var han under 13 år enhetschef för hemvårdsavdelningen i Uddevalla kommun, där han även jobbat som biståndshandläggare några år.

Den nye sektorschefen presenterade sig vid socialnämndens senaste möte.

– Jag har under ett par års tid haft funderingar på att ta steget från enhetschef till avdelningschef och när den här tjänsten dök upp passade jag på att söka, säger Magnus Jonsson, som har anknytning till orten via en morbror.

Han ser som viktigast att få en fast personalstyrka på alla poster, utan konsulter.

– Då kan vi börja bygga en hållbar arbetsplats, skapa riktlinjer och tydliggöra dem för de anställda.

ANNONS