Sågade ner 15 av grannens träd – åtalas

En grannfejd mellan två husägare i Mellerud har nu lett till åtal för skadegörelse. En 47-årig man misstänks ha gått in på grannens tomt och olovligen sågat ner 15 träd. – Det blir väl snyggt, hade mannen sagt när han konfronterades av ägaren till träden.

ANNONS
|

Bråket om träden utspelade sig förra sommaren. Trädägaren hörde en dag hur en motorsåg startades. Han trodde att grannen sågade på sin tomt och tänkte inte så mycket på det. Han och särbon åkte sedan på semester en vecka, och när de kom tillbaka såg de att det var helt öppet kring huset och att insynsskyddet mot E45 var borta. Ett 15-tal träd hade sågats ner.

Han konfronterade då 47-åringen med orden "du kan inte gå in min tomt och såga ned mina träd. De grenar som hänger in på din tomt kan du såga, men du går inte in på min tomt och sågar ned någonting".

ANNONS

47-åringen svarade då "det blir väl snyggt", nekade dock till brott och hävdade att det fanns en gränspinne som visade att han sågade inne på sin tomt. En sådan kunde inte återfinnas menar den drabbade husägaren, när de letade på tomten. 47-åringen säger sig också ha erbjudit sig att köpa veden som blev av de fällda träden.

Trots att trädägaren sa till 47-åringen gick han in ännu en gång och sågade ner ytterligare ett träd. Han förklarade sitt handlande också med att han gjorde rensningen av rädsla för ormar och att det var mycket skräpigt på platsen. Nu åtalas 47-åringen misstänkt för skadegörelse.

ANNONS