Nöjd. Anders Kihlberg konstaterar att två hus i ekobyn såldes under helgens visning.
Nöjd. Anders Kihlberg konstaterar att två hus i ekobyn såldes under helgens visning.

Stort intresse för ekoby i Dals-Långed

Det kom många intresserade till visningen av ekobyn i Dals-Långed, främst från regionen. – Vi sålde två hus och köpehandlingarna skrivs på i dagarna, berättar Christian Johansson på Fastighetsbyrån i Mellerud.

ANNONS
|

Fastighetsbyrån har hand om det 21 hus stora projektet och det uppskattas ha kommit 40-50 personer vid lördagens visning. De flesta var från närområdet.

– Vi har valt att marknadsföra ekobyn lokalt i ett första skede så resultatet var över förväntan. Det är ett unikt läge med lättskötta boenden för både fritids- och permanentboenden, säger Christian Johansson.

För ägaren och entreprenören Anders Kihlberg var det skönt att få ett kvitto på att det finns intresse för ekobyn.

– Det kom inte så många norrmän som vi hoppats men vi ska marknadsföra oss till dem i nästa steg.

Med en mix av kvalité, ekologiskt tänk och låga kostnader hoppas Anders Kihlberg att ekobyn vid Sandviksudden ska locka hyresgäster och köpare.

ANNONS

Via den stora europeiska uthyrningssajten Novasol är tre stugor kontrakterade med minst 15 veckors uthyrning per stuga. Förra sommaren lades de tre första stugorna ut på sajten för att testa marknaden och det gav resultat.

– Det känns extra bra att en av husköparna i lördags tagit över ett av Novasolkontrakten. Vi har även arbetat fram avtal mot Baldersnäs som tar hand om kundkontakt, nycklar och städ, vilket gör det enkelt för de nya ägarna.

– På så sätt har vi fortsatt tillgång till turistbäddar men det frigör också pengar till vidare investeringar.

Fotnot: Privatpersoner får hyra ut för 50 000 kronor per år utan att behöva skatta för inkomsten.

ANNONS