Lennart Sandstedt är en av de läkare som arbetar vid Vårdcentrum i Mellerud. För några år sedan korades han till svensk mästare i EKG-tolkning.
Lennart Sandstedt är en av de läkare som arbetar vid Vårdcentrum i Mellerud. För några år sedan korades han till svensk mästare i EKG-tolkning.

Vårdcentrum blir allt bättre

De västsvenska patienterna – och de dalsländska – har i en stor undersökning betygsatt primärvården (vårdcentralerna) i landskapet. Mest nöjda visar sig patienterna i Bengtsfors vara.

ANNONS
|

Vårdcentrum i Mellerud har förbättrat sin placering jämfört med den förra undersökningen 2009, men får ändå "stryk" av vårdcentralen vid Dalslands sjukhus.

Det är 150 000 slumpvis utvalda patienter i Västra Götalandsregionen som svarat på frågor om närsjukvården, gällande deras senaste besök på en vårdcentral. I undersökningen kan respektive vårdcentral få mellan noll och 100 poäng.

Patienterna har svarat på frågor om bland annat bemötande, helhetsintryck, delaktighet, förtroende och tillgänglighet.

Ett snittbetyg är framtaget för att kunna jämföra de 197 vårdcentralerna med varandra och 100 procent är bäst betyg. Snittbetyget i länet varierar mellan 62 och 94 procent.

Det visar sig att Nygårds vårdcentral i Bengtsfors, med 84 procent, har klättrat från plats 107 (vid förra undersökningen) till plats nummer 46 i "patienttoppen".

ANNONS

Vårdcentralen i Bäckefors hamnar på en 57:e plats och Vårdcentrum i Mellerud lägger sig på en 75:e plats, vilket innebär en klättring från plats 131 sedan den första undersökningen som genomfördes 2009.

ANNONS