Paris och Rom - det är städerna för kärleksresan.
Paris och Rom - det är städerna för kärleksresan.

Rätt städer för reseromantik

Europas favoritstäder när det kommer till romantik är Paris och Rom. Det inte så oväntade svaret gav singlar i en ny undersökning. Här är fyra romantiska tips.

ANNONS
|

Att strosa längs Seine i Paris och att äta glass tillsammans i Roms små gränder: Städerna är urtyper för romantiska platser. Och de hamnar också på delad förstaplats när singlarna på dejtingsajten Happy Pancake får säga sitt om vilka städer i Europa som särskilt lämpar sig för kärlek. Anledningen är städernas kulturella och historiska utbud och den romantiska atmosfären. Städerna får båda 20 procent var av rösterna. På andra plats hamnar Prag, med mer blygsamma 8 procent. London ligger på tredjeplats och Reykjavik och Budapest delar på fjärdeplatsen. Sist ut i topp fem hamnar Amsterdam. Sammanlagt svarade 1 300 personer.

4 x kärlek i Rom och Paris Rom Förtrollande fontän +Det är en kliché - men missa inte fontänen Fontana di Trevi, där Anita Ekberg tar sitt berömda bad i Fellinis film Det ljuva livet. Om dagarna går det knappt att ta sig förbi här på grund av alla turister. Kom i stället på kvällen då den pampiga fontänen är upplyst. En magisk plats att avsluta en kväll på.

ANNONS

Trollbindande konst +Strosa genom den vackra parken Villa Borghese, och ta en tur till det berömda museet Galleria Borghese. De överdådiga barockmålningarna som täcker väggar och tak gör stämningen andaktsfull. Statyer som Berninis fint utmejslade Apollo och Daphne är en upplevelse som också är svår att vara likgiltig inför. Efter museibesöket är det naturligtvis dags för en prosecco i solen.

Paris +Bo på Hotel Amour Kärlek - det är det passande namnet på detta hotell. Men utöver den uppenbara referensen är hotellet en plats som ger rätt inramning på en resa i romantikens tecken. Snygga rum, en trendig atmosfär och en mysig restaurang med en stämningsfull gård där man gärna dröjer sig kvar. www.hotelamourparis.fr

+Pont des Arts Denna bro med stilfullt, gammeldags utseende bjuder på en vykortsvacker vy över Ile de la Cité och floden Seine. Här har kärlekspar hängt fast hänglås som representerar deras kärlek (men som staden i olika omgångar tagit bort). Om Pont des Arts sjöng också den franske vissångaren George Brassens en av sina berömda sånger. Rätt plats för Pariskänsla alltså. Och rätt plats för känslan att livet - och resesällskapet - är vackert.

ANNONS