Anlitad. Byggföretagaren Fritjof Ahlstedt, 46, står som representant för fler intressenter i satsningen men vilka de är hålls hemligt.
Anlitad. Byggföretagaren Fritjof Ahlstedt, 46, står som representant för fler intressenter i satsningen men vilka de är hålls hemligt.

Avslöjar inte grupp som står bakom

Byggaren Fritjof Ahlstedt från Göteborg, delårsboende i Hunnebostrand, uppger sig representera flera intressenter i hotellsatsningen men avslöjar inte vilka de är. – Det vore inte korrekt att gå ut med allt till media i ett så tidigt skede.

ANNONS
|
Planerna på denna storsatsning ska han och andra ha gått och "klurat på" i flera år.

–Läget nu är att vi har presenterat det här för kommunen. Verksamheten slår an på turistnäringen som vi behöver leva på, inte bara på sommaren. Inriktningen är utomhusaktiviteter, mat och närproducerat, och det ska vara ett center för konferenser och mässor.

Han upplever en samsyn bland lokala företagare om att försöka erbjuda anledningar för besökare att söka sig till Sotenäs kommun året runt. Ett exempel på tilltänkta besöksmål i Hunnebostrand är Stenens hus som en projektgrupp för Udden, norr om centrum, arbetar med. Att platsen för det stora hotell- och konferenskomplexet med aktivitetscentrum också blir ett gammalt stenbrott, söder om centrum,gör att det finns en koppling.

ANNONS

–Det finns ett gemensamt intresse som slår an till vår historia på kusten med sten men vi ser också många andra fördelar, säger Fritjof Ahlstedt.

Om planerna att uppföra det stora komplexet med 300 hotellrum, konferenslokaler samt fristående byggnader för andra typer av boende går i lås, så innebär det ett mycket stort tillskott av tillfälligt boende i kommunen och utmed kusten. Men konkurrensen ser han inte som något bekymmer.

–Vi har inte fokus på spa utan på annat. De andra verksamheterna kommer också att förstärkas av den här satsningen eftersom det drar mer folk till kommunen. Det viktiga är att förlänga säsongen och då behövs det fler rum.

För att komma igång krävs i första hand ett planbesked från Sotenäs kommun.

Läs också:

ANNONS