Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Baddarnas tid här

En till två gånger per år bakas det Baddare i Kungälv. På fredag är det dags och kexfabriken räknar med rusning till Bräckboden. GPTV kommer sända direkt från tillställningen.

Vi har tidigare berättat att Orkla Confectionary & Snacks Sverige, där kex- och kakproduktionen i Kungälv ingår, nu ser över möjligheten att flytta kexproduktionen till sin nya fabrik i Riga.

Om produktionen flyttar kommer produktutveckling och ledning att ligga kvar i Sverige. 5-6 personer personer arbetar i dag i produktutvecklingen och 350 personer totalt i Kungälv. I Riga arbetar 1 200 personer, själva kexproduktionen är dock mindre än i Kungälv.

Hur det i så fall ska gå med skumkexen Baddare är oklart. De ingår inte i Göteborgs Kex ordinarie sortiment utan bakas en till två gånger per år när det finns kapacitet i fabriken, eftersom att processen kräver mycket handarbete.

Nu finns den kapaciteten och med start på fredagen kommer det att bakas Baddare under tre dagar. 40 000 påsar med tio kex i varje beräknas säljas.