Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Bilrån i Göteborg – polisen jagar maskerade gärningsmän

Polisen jagar just nu minst tre maskerade gärningsmän som under pistolhot tvingat till sig en bil i Högsbo i Göteborg.
– Jag och min kollega kom ut i tjänsten från äldreboendet och då vi fick se två bilar som åker iväg så att gruset sprutar, berättar ett vittne för GP.

Polisen larmades om det misstänkta rånet klockan 15.07 på onsdagen och inledningsvis deltog flera polisbilar samt en helikopter i jakten på rånarna.

Bilrånet ska ha inträffat utanför ett äldreboende i Högsbo och tre misstänkta gärningsmän ska enligt mannen som satt i bilen hotat till sig fordonet bil genom att bland annat visa upp ett pistolliknande vapen.

Ett vittne berättar för GP att det rör sig om fem personer som lämnat platsen i två olika bilar, varav den ena var rånoffrets. Gärningsmännen ska enligt vittnet ha lämnat platsen i hög hastighet.

– Jag och min kollega kom ut i tjänsten från äldreboendet då vi fick se två bilar som åker iväg så att gruset sprutar, berättar vittnet. Vid sidan stod en man som var väldigt uppjagad. Han var i chock och skrek att vi måste ringa polisen.

Grå Opel söks

Polisens presstalesman Tommy Nyman berättade strax efter klockan 16.00 att polisen inte längre hade ett aktivt sök efter gärningsmännen. Däremot har man "larmat ut" den stulna bilen, vilket innebär att polispatrullerna som rör sig i Göteborgsområdet har extra uppmärksamhet på fordon av den modell som rånarna ska ha tvingat till sig.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

Tommy Nyman bekräftar också uppgifterna från vittnet som GP har varit i kontakt med om att det kan röra sig om fler än tre gärningsmän.

– Det finns uppgifter om att det funnits ytterligare ett fordon vid platsen som gärningsmännen eventuellt skulle ha kunnat tagit sig dit i. Det finns också uppgifter om att det kan ha varit fler än tre inblandande, men det ska ha varit tre personer som utförde själva rånet, säger Nyman.

Bilen som rånade tvingade till sig är en grå/silver metallic Opel Zafira.

Motivet till rånet är i nuläget något oklart för polisen.

Finns det något underliggande i det här som gör att ni misstänker att det här inte bara handlar om att några personer vill stjäla en bil?

– Inte vad jag känner till för tillfället, men det är sådant som vi säkert tittar på, säger Nyman.

MEST LÄST