Brand i transformator - kaos i tågtrafiken

Det brinner i en högspänningskabel och i en transformator intill järnvägen vid Partihallsförbindelsen, även kallad Röde orm i Göteborg. Branden skapar just nu kaos i stora delar av tågtrafiken från och till Göteborg. – Vi iakttar största försiktighet och har gjort avspärrningar, säger Mats Gränsmark, vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

ANNONS
|

Vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten i Storgöteborg in larmet om branden intill järnvägen vidPartihallsförbindelsen, även kallad Röde orm i folkmun.

Enligt räddningstjänsten iaktar man största försiktighet vid platsen.

– Det får man vara oerhört försiktighet med. Vi har spärrat av ett stort området så att inga obehöriga ska ta sig in där. Innan vi kan påbörja vårt arbete måste Banverkets personal göra området strömfritt, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Tågtrafiken avstängd

Även polisen har informerats om branden.

– Det vi vet är att det enligt räddningstjänsten ska brinna i en högspäningskabel och även i en transformator under Röde orm. Vi åker inte dit själva i nuläget utan avvaktar om räddningstjänsten behöver vår hjälp, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region Väst.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten är all tågtrafik just nu avstängd längs den aktuella sträckan där det brinner.

Trafikverket sitter just nu i möten med olika tågbolag som trafikerar sträckorna.

– Just nu kan inga godståg köra och flera persontåg är drabbade av förseningar. Vi kommer att dra ner på avgångarna till Stenungsund, Alingsås, Kungsbacka och eventuellt även Borås.Vid något tillfälle kommer vi vad jag förstår även stänga av strömmen helt, säger Veronika Gustafsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Brandmän från en station plus en extra insatsledare finns enligt räddningstjänsten vid platsen.

ANNONS