Bussen billigare om man åker ofta

Nästa år höjer Västtrafik priserna med i snitt 2,5 procent. Däremot kan pendlare glädjas åt att Regionen runt-kortet blir 70 kronor billigare.

ANNONS
|

De nya priserna gäller från och med 8 januari nästa år. De nya priserna är satta för att premiera de som reser ofta. Det gör att enkelbiljetter blir dyrare (en krona) medan pendlarkortet Regionen runt blir 70 kronor billigare för vuxna och 55 kronor billigare för ungdomar.

Stadstrafiken i bland annat Trollhättan och Vänersborg höjs med en femma i månaden för månadskort. För periodkort i kommunerna kommer man få betala tio kronor mer nästa år. Nästa års höjning kommer märkas mindre i plånboken än till exempel det här årets höjning gjorde. – Höjningen på i snitt 2,5 procent är en halvering av den höjning vi gjorde det här året, säger Kristian Lans, presschef på Västtrafik. Anledningen är bland annat att bränslepriserna inte ökat i samma takt som tidigare och Kollektivtrafiknämnden, som beslutar om Västtrafiks priser, vill därför inte höja priset lika mycket som man gjort tidigare år. – Kollektivtrafiknämnden vill behålla kollektivtrafikens konkurrenskraft, säger Kristian Lans.

ANNONS
ANNONS