Nu stängs tunnlarna i Uddevalla på väg 44 stängs för reparation.
Nu stängs tunnlarna i Uddevalla på väg 44 stängs för reparation.

Då inleds det försenade tunnelarbetet

Arbetet i tunnlarna på väg 44 har dröjt. Men nu är Trafikverket redo och höjer ett varningens finger. Trafikverket: ''Håll hastighetsbegränsningenT
– Jag hoppas att man respekterar hastighetsbegränsningar, säger Abbi Tehyrell, projektledare på Trafikverket.

ANNONS
|

Nu är det klart. Under fredagen och i helgen planerar Trafikverket att sätta upp informationstavlor.

Tunnlarna i Uddevalla på väg 44 stängs för reparation från den 30 augusti fram till den 10 december.

– Men helt stängt är det inte. Vi kommer ha dubbelriktad trafik i alla fall. Trafikanordningen kommer se ut som tidigare år, säger Abbi Tehyrell.

Renoveringsarbetet var planerat att påbörjas i juli. Men en överklagan till förvaltningsrätten angående val av entreprenör har gjort att det hela försenats. Trafikverket står dock bakom sin tidigare bedömning och har meddelat förvaltningsrätten detta i ett svar på överklagan.

Anledningen till att arbetet behöver genomföras är mer trafik och enligt Trafikverket krävs en tvärtunnel för säkrare utrymning. Alla tunnlar kommer påverkas av arbetet i olika etapper. Men mest arbete kommer behöva genomföras i tunnel tre och fyra, östergående riktning.

ANNONS

– Vi vill som vanligt begära och önska att folk samåker, tar buss. Ja, drar ner på antalet bilar. Jag hoppas att man respekterar hastighetsbegränsningar och använder vävsystemet med varannan bil. På senare år har det funkat bra, så jag hoppas det kan fortsätta i samma anda, säger Abbi Tehyrell.

Arbetet som kommer utföras är bland annat installations- och VA-arbeten.

Fakta: Tidigare arbeten

2017: Inklädnad och belysning i tunnel 1 och 2 byttes ut. Mätningsarbete på Uddevallabron utfördes.

2015 och 2016: Frölandsrondellen byggdes om för bättre trafikflöde. Kurverödsleden fick en förbättrad påfart till väg 44 och rörbroarna Fröland och Kärraån byttes ut. Arbeten i tunnel 3 och tvärtunneln färdigställdes.

Källa; Trafikverket.

ANNONS