Deras cyklar blev stulna

Hittills i år har 318 cyklar rapporterats som stulna i våra fyra kommuner. TTELA har kommit i kontakt med fyra av personerna som blivit av med sina.

ANNONS
|

Helen Tauberman i Vänersborg fick sin nya cykel stulen i sin egen trädgård i vintras och berättar för TTELA om vad som hände.

– Min vid tillfället nya cykel blev stulen i februari när den stod låst i trädgården tillsammans med grannens, men det var bara min som stals. Det var tråkigt för jag hade önskat mig den cykeln länge, den var både dyr och snygg. Jag polisanmälde det direkt men jag har inte fått tillbaka den, säger hon.

Robin Larsen i Trollhättan har haft oturen att bli av med samma cykel två gånger.

– Första gången såg jag den fastspänd bak på en bil. Ägaren till bilen påstod att hon hittat den i en skog, långt ifrån där den försvann och att hon skulle lämna den till polisen. Jag fick tillbaka den, men sedan blev hon väldigt nervös och fick bråttom iväg. Andra gången blev den stulen för gott, säger han.

ANNONS

Nazir Kooregani har varit med om något utöver det vanliga. Inte mindre än sex cyklar har blivit stulna från två olika bostäder i Vänersborg.

– Jag blev av med fyra cyklar på sex månader när jag bodde på Flanaden och sedan två cyklar till på Bangatan i Vänersborg. En blev stulen ifrån cykelförrådet och en utanför porten. Ingen av cyklarna har jag fått tillbaka. Det måste vara någon slags liga som åker runt och stjäl cyklar, säger han.

Madeleine Aronsson berättar om sin nioårige son Leon som fick sin älskade BMX-cykel stulen utanför familjens hus i Lilla Edet bara månader efter att han fick den.

– Min son Leon som är nio år blev av med sin kära BMX-cykel för en månad sedan. Han kom hem efter en cykeltur vid klockan 16 på en tisdag och låste den utanför. Någon gång under kvällen när vi fortfarande var vakna och uppe blev den stulen precis utanför vår ytterdörr. Han fick den 24 mars när han fyllde år. Det var en cykel som han önskat sig länge, så stölden resulterade i en väldigt ledsen kille, säger hon.

ANNONS