Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Arkivbild. Foto: Kent Eng
Arkivbild. Foto: Kent Eng

Dubbla olyckor i rusningstrafiken

En lastbil krockade med en personbil på riksväg 44 mellan Uddevalla och Torp. Kort därefter krockade två bilar på Fjällvägen.

Den första olyckan inträffade vid halv fem på onsdagseftermiddagen. Ambulans, räddnignstjänst och polis larmades till platsen.

- Olyckan ska ha skett i riktning ut från stan, innan första tunneln, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Enligt SOS Alarm handlade det om en lastbil som kört in i sidan på en personbil. Det var dock inte frågan om någon kraftigare sammanstötning och inga personer skadades i olyckan. Vissa mindre skador uppstod på fordonen, men både personbilen och lastbilen kunde köra från platsen för egen maskin och behövde inte bärgas.

Däremot medförde olyckan störningar i trafiken under räddnings och bärgningsarbetet.

Vid 17-tiden hade ambulans och räddningstjänst lämnat platsen. De larmades då direkt till korsningen Violinvägen-Fjällvägen, där ytterligare en olycka skett. Enligt SOS Alarm handlade det om en kollission mellan två bilar, där den ena ska ha kört in i den andre bakifrån. 

En kvinna i den påkörda bilen klagade på nacksmärtor, men behövde inte köras till sjukhus. Hon skulle själv uppsöka vårdcentral. Olyckan medförde materiella skador och åtminstone en av bilarna ska ha behövt bärgas från platsen.

MEST LÄST