Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Farja1.jpg
Arkivbild Bild: Lasse Edwartz

En död efter olycka vid färjeläget utanför Uddevalla

En bil har kört ner i vattnet vid färjeläget i Skår. En vuxen man och ett barn ska ha befunnit sig i bilen. Mannen fick föras till sjukhus i ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda.
– Mannen är avliden och anhöriga är underrättade, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Larmet kom 22.01 på torsdagskvällen om att en bil hamnat i vattnet i Gullmarsfjorden. Enligt sjö- och flygräddningscentralen var polis, helikopter och ambulans på plats.

– Det var två personer i fordonet som nu har blivit upptagna, säger Christer Ekeroth, assisterande sjöräddningsledare.

"En hjälteinsats"

Polisen uppger att en privatperson ska ha sett och hört ett barn skrika vid kajkanten. När personen kommer fram till barnet ser denne att barnet är genomblöt.

– Personen ser också hur något sjunker ner i vattnet och att det befinner sig en person i vattnet, Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen.

Enligt Joakim Hansson ska privatpersonen då ha hoppat i vattnet och hjälpt mannen upp innan han larmade Sos Alarm.

– En riktigt hjälteinsats, säger han.

Enligt sjöräddningscentralen ska bilen ha kört över kajkanten och ner i det kalla vattnet. Ett barn ska själv ha lyckats ta sig ur bilen och personer på platsen ska ha fått upp den vuxna personen ur vattnet.

– En person har förts till sjukhus med helikopter. Barnet fick värma sig i ambulansen och skulle sedan bli upphämtad av anhörig, säger Christer Ekeroth.

Mannen avled på sjukhus under fredagsmorgonen.

– Vi fick beskedet från sjukvården för en liten stund sedan. Mannen är avliden och anhöriga är underrättade, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Dykare i vattnet

Även Kustbevakningen deltog i räddningsarbetet och skickade två båtar till platsen. När de kom fram var de båda personerna redan uppe ur vattnet.

– Vi har dykare i vattnet och de kontrollerar initialt att ingen är kvar i bilen, säger Tomas Molldén, befäl på kustbevakningens ledningscentral.

Vid 23:30 uppgav Christer Ekeroth att räddningsarbetet var slutfört men att bilen fortfarande ligger i vattnet.

– Det kan eventuellt bli problem för färjan, men bilen ligger lite på sidan så det kanske går bra för den att lägga till vid kajkanten ändå, säger Christer Ekeroth, assisterande sjöräddningsledare.

Vad som har orsakat olyckan är ännu oklart.

MEST LÄST