Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

resande3
För att underlätta tillgängligheten under Fallens dagar i Trollhättan nu till helgen sätts det in flera extra bussar och extraturer.

Extraturer för bussar till helgen

Extrabussar sätts in under Fallens dagar i Trollhättan. Det gäller både i Trollhättan, Vänersborg och mellan städerna.

Nu till helgen arrangeras Fallens dagar och fler vill åka buss. Därför förstärker Västtrafik och Nobina trafiken på flera busslinjer, bland annat på linje 65 som är en av de mest populära linjerna.

– Fallens Dagar lockar många besökare och vi vill underlätta för att fler ska välja bussen istället för bilen. Kunderna kan också enkelt köpa sin bussbiljett i förväg med appen Västtrafik To Go, säger Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina Vänersborg som kör all stadstrafik åt Västtrafik i Trollhättan och Vänersborg.

Torget i centrum

Förra året under Fallens dagar gjordes det cirka 35 procent fler resor med stadstrafiken i Trollhättan och Vänersborg, jämfört med genomsnittsresandet under övriga sommarhelger 2016. Samma år lanserades appen Västtrafik To Go.

Närmaste hållplatsen att kliva av för att ta sig till de olika aktiviteterna under festivalen är Drottningtorget i Trollhättan.

Täta turer

Dagtid kommer trafiken att köras efter ordinarie tidtabell, men extra bussar sätts in under vissa populära tider.

Linje 65 kör under fredag och lördag natt en tur i timman mellan klockan 22.00-02.00. Även linjerna 91, 92 och 640 förstärks med en extra tur under fredag och lördag natt.

Fallens Dagar i Trollhättan äger rum 21-23 juli och är Sveriges äldsta stadsfestival.

MEST LÄST