Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/20
ANNONS ▼

Försvunna kvinnan hittad vid liv

På tisdagsmorgonen inleddes en stor sökinsats efter en försvunnen kvinna. Under förmiddagen hittades hon vid liv och fördes till Näl.

Kvinnan, som är i 60-årsåldern, försvann i söndags och enligt polisens uppgifter ska hon ha varit ute och plockat svamp på Herrestadsfjället norr om Uddevalla.

På måndagen kopplades polis in och de sökte under eftermiddagen och kvällen med med hundpatrull ute i skogen. Men de fann då ingen. 

- Det är inte lätt att hitta någon i terräng när det är mörkt, säger Kaj Scheffel som var polisens insatsledare på plats. 

Insats med militär

Under tisdagen förbereddes en ny ännu större sökinsats. Militär och polis fanns på plats på Herrestadsfjället vid tiotiden. Och hundpatrull och polishästar gjordes redo. 

Även Missing People förberedde sig på sökinsatsen. 

Men den avbröts då polisens helikopter hittade kvinnan innan huvuddelen av sökinsatsen hunnit dra igång. Hon fördes med polisens helikopter till Näl. Anhöriga är underrättade.

Skadeläget är än så länge oklart.

- Hon är antagligen kraftigt nedkyld med tanke på hur vädret har varit och det har regnat, säger Kaj Scheffel, regional insatsledare vid polisen.

Polisen misstänker inget brott. 

Första söket i höst

För Missing People i Fyrbodal var det första gången den här hösten man samlade engagerade för att leta efter en svampplockare. Men Hasse Lagervall från organisationen befarar att det kan komma att bli fler sök efter vilsna svampletare. 

- Är vädret mulet är det väldigt lätt att gå vilse i skogen. Och har man inte rätt utrustning som kompass eller visselpipa med sig till exempel är det inte bra, säger han. 

MEST LÄST