Flera larm om nedfallna träd i natt

Flera larm om nedfallna träd har kommit till SOS Alarm under natten. En port till ett hus blockerades vid 02-tiden.

ANNONS
|

Stormen Alfrida har dragit in över Sverige och det har märkts även i TTELA:s område. Vid 23-tiden på tisdagen larmades Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund till Åkersberg i Trollhättan efter att ett träd blåst ned och blockerat vägen samt fallit in i en lyktstolpe. Trädet avlägsnades från vägen och vid 02-tiden kom ytterligare ett larm. Ett träd hade då blåst ned och blockerade dörren till ett bostadshus i Vänersborg. Även en parkerad bil ska ha hamnat under trädet.

– Vi tog bort trädet så att man kunde ta sig ut och in. Det var inga skador på huset och inga personskador, säger Simon Willner, inre befäl vid Närf.

ANNONS

– Det är de larmen vi åkt ut på, men det är säkert en hel del andra träd som Trafikverket tagit hand om på de större vägarna.

"Farligt för fritidsbåtar och små yrkesfartyg"

SMHI har på onsdagsmorgonen utfärdat en klass 1-varning kuling på Vänern. Man skriver på sin hemsida att medelvinden vid kuling är från 14 meter per sekund upp till 25 och att det kan vara "farligt för fritidsbåtar och små yrkesfartyg". Vinden väntas avta under förmiddagen.

På onsdagsmorgonen uppger Trafikverket på sin hemsida att väg 2135 mellan Brålanda och Mellerud är avstängd till följd av ett nedfallet träd. "Träd som fallit ned och delvis blockerar vägen i höjd med Makeberg. Personal utringd", skriver Trafikverket. Vid 07.30 ska detta vara avhjälpt, enligt Trafikverkets hemsida.

Även på väg 173 ska ett träd ha lagt sig över vägen vid 23-tiden tisdagskväll, vilket också ska vara avhjälpt enligt SOS Alarm.

ANNONS