En tankbil lastad med slaktavfall sprang läck under torsdagen. "Bilen som läcker är ordentligt sörjig", säger polisen.
En tankbil lastad med slaktavfall sprang läck under torsdagen. "Bilen som läcker är ordentligt sörjig", säger polisen.

Grotesk olycka på riksväg

En tankbil med slaktavfall började att läcka under färd. – Den sprutade ut över förbipasserande bilar, säger Henrik Sterner på polisen.

ANNONS
|

En tankbil som fraktade slaktavfall började läcka det jästa avfallet under färd strax efter klockan åtta på onsdagsmorgonen nära Vilhelmsro utanför Falköping.

– Något har hänt och lastbilen har börjat att spruta ut slaktavfallet på förbipasserande bilar, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl på polisen region Väst.

Föraren, som körde på riksväg 47, svängde in på en mindre väg mot Hjärna ochstannade tillmed lastbilen när läckaget upptäcktes. Räddningstjänst kom till platsen och spärrade av vägen i båda riktningar vid halv nio.

– De valde att spärra av för att kunna sanera. Tankbilen läcker ordentligt och det är riktigt mycket slaktavfall på vägen. Det är stor risk för halka på grund av den stora mängden avfall. Vi är på plats och dirigerar om trafiken,säger Henrik Sterner vid halv tio på morgonen.

ANNONS

"Ordentligt sörjig"

Olyckan orsakades av en jäsningsprocess itanken där avfallet förvarades.

– Det har skett någon slags jäsningsprocess i tanken och avfallet började att spruta ut genom en tryckventil på taket. Ingen person ska ha fått avfallet på sig men mötande bilister ska ha blivit nedsprutade. Avfallet är inte farligt att komma i kontakt medmen det doftarinte härligt, säger Christian Velander,stabsbrandmästare i Falköping.

Strax innan klockan 10 på förmiddagen anlände en annan tankbil för att föra över avfallet och därmed stoppa läckan.

– Bilen som läcker är ordentligt sörjig, och vi vet inte hur länge överföringen och saneringen tar, säger Christian Velander.

Vid halv elva var överförningen av slaktavfallet från den läckande lastbilen klar och trafiken kommer att börja släppas på innan klockan 11 på förmiddagen, men saneringen kommer att fortsätta under dagen.

Ingen person ska ha skadats i samband med läckaget.

ÄR DU PÅ PLATS? VET DU MER? KONTAKTA GP.

Via mejl:webbred@gp.seTelefon: 031-17 20 10031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

ANNONS