Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Här satsar Västtrafik 2017

I trafikplan 2017 så satsas det på sträckor där man ser ett direkt ökat resande, vilket innebär satsningar på tågtrafiken och på stadsbussar i Trollhättan.

Satsningarna som görs utgår i från Västtrafiks mål att fördubbla resorna med kollektivtrafik till 2035 jämfört med 2006, ett projekt som kallas målbild 2035. Satsningarna som görs riktar in sig på tågtrafik mellan Vänersborg och Göteborg men också på tätortsbussarna i Trollhättan.

– Vi ser en potential i Tvåstad och det är därför vi gör mycket satsningar här, ska vi nå målen måste vi satsa på platser där vi kan öka resandet, säger Mikael Olsson leveranschef på Västtrafik.

Mikael Olsson pekar på ökningen i tågresandet efter att dubbelspåret mellan Öxnered och Göteborg byggdes och det är därför som det satsas mycket på denna sträcka. Förutom satsningar på tåg från Vänersborg till Göteborg återinförs även morgontåget mellan Säffle och Göteborg.

– Tågen är viktiga för Dalsland och det är många som pendlar till Tvåstad, fortsätter Mikael Olsson.

För att genomföra trafikplan 2017 kommer Västtrafik inte att behöva köpa fler tåg eller bussar, de som finns räcker för de nya satsningarna, enligt Mikael Olsson leveranschef på Västtrafik.

Alla Västtrafiks satsningar i hela regionen kostar sammanlagt 119 miljoner kronor.

Fakta: Dessa satsningar görs

Två nya avgångar i vardera riktning mellan Vänersborg och Göteborg. Två nya avgångar i vardera riktning mellan Vänersborg och Göteborg. Från Göteborg kl 08:30 samt 15:21 och Från Vänersborg 09:30 samt 15:21

Morgonturen från Göteborg till Karlstad med avgång 05:10 blir permanent.

Direkttåg mellan Säffle och Göteborg på morgonen.

Linje 24 mellan Sylte och Lextorp i Trollhättan ökar från 15 minuters trafik till 10 minuters trafik hela dagen.

En direktlinje på morgonen och en kvällen sätts in på linje 1 mellan Trollhättan och Lidköping, direktlinjen kommer inte att stanna i Grästorp.

MEST LÄST