Hönor på vägen - totalstopp på E20

En lastbil tappade flera burar med hönor på E6 och E20 vid Olskroksmotet under tisdagsmorgonen. E20 var helt avstängd i en dryg halvtimme. – Polisen är där för att spärra av och samla in hönor, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

ANNONS
|

Polisen fick larm om att en lastbil tappat en låda på E6 vid Olskroksmotet i Göteborg strax efter klockan nio på tisdagsmorgonen. – Lastbilen verkar inte har märkt något utan körde vidare, säger Ulla Brehm, presstalesman vid polisen region väst.

Ur lådan kom en hönaspringandes - värre skulle det bli.

Kort därefter fick polisen ytterligaresamtal från vittnen som berättade att samma lastbil tappat fler "lådor" längre fram, i svängen upp mot E20. "Lådorna" visade sig vara hönsburar. – Även där sprang hönor ut på vägbanan, säger Ulla Brehm.

Trafiken på E6 ska enligt Brehm flyta på med nedsatt hastighet, medan E20 för för en stund varhelt avstängd. – Polisen är där för att spärra av och samla in hönor och burar, berättar Brehm.

ANNONS

Flera olyckor i Västsverige

Även på andra håll i Västsverige har det varit kaotiskt i trafiken, med flera allvarliga olyckor under morgonen.

06.30 körde en bil av vägen i Fåglum. En man fördes till sjukhus med okända skador.

06.44inträffade en våldsam singelolycka vid Dimbo,Tidaholm. En bil körde av vägen och in i ett träd. En ung man togs omhand av ambulans. – Han fördes till sjukhus med allvarliga skador, säger Ulla Brehm.

08.17 larmades polis och räddningstjänst till länsväg 650, gamla E6, i Stenungsund. En bil hade kört av vägen och kvinnan som körde blev fast i fordonet, men inte klämd. Hon fördes med ambulans till sjukhus.

08.28 voltade en bil våldsamt av vägen vid Huvudröd, Stenungsund. Enligt uppgift ska föraren kunnat ta sig ur bilen. – Enligt rapporter från platsen ska det vara mycket halt på vägbanan, säger Ulla Brehm.

Polisen varnar trafikanter

Hon vill varna trafikanter i Västsverige för det luriga väglaget. – Man får sänka hastigheten, hålla avståndet och inte stressa. Titta på temperaturen och håll koll på väglaget, uppmanar hon.

ANNONS