Hon ska bo på Frölunda Torg – i två veckor

Under två veckors tid ska Alonnika Ritchey bo på Frölunda Torg. Första natten gick bra – trots rädslan för de obehagliga skyltdockorna. – Det är knäppt. Jag har inte helt förstått vad jag sysslar med än, säger Alonnika Ritchey.

ANNONS
|

Under söndagen var det inflyttningsfest förAlonnika Ritchey i attefallshuset på 22 kvadratmeter – placerat mitt på torget inuti köpcentrumet. I huset finns säng, soffa, pentry och en allmän yta. Toalett får hon låna på annat håll i köpcentrumet. Nu ska hon bo där dygnet runt fram till julafton. Bakgrunden är en reklamkampanj som Frölunda torg själva ligger bakom.

–På Frölunda torg finns allt för julen. Så mycket att du inte ens vill gå hem. För att hinna uppleva allting måste man nog bo här minst i två veckor, säger Johanne Gabrielson, marknadschef på Frölunda torg.


    Alonnika Ritchey ska bo i stugan fram till julafton. Foto:Sandra Bohlin
Alonnika Ritchey ska bo i stugan fram till julafton. Foto:Sandra Bohlin

Veckorna ska fyllas med aktiviteter i form av bland annatbingo med Leif "Loket" Olsson, filmkväll och middagsbjudning med gäster.Alonnika får även uppdrag att utföra, till exempel att hjälpa besökare medjulklappsinköpen.

ANNONS

– Hon har ganska tydliga uppdrag som hon har fått från oss, men ska också visa Frölunda Torg från sitt eget perspektiv. Vi har lagt en grund till uppdragen, men hon kommer redan nu med väldigt mycket egna idéer.

Jätterädd för skyltdockor

När GP pratar med Alonnika Ritchey har hon hunnit sova en natt i stugan och mötts av mycket nyfikna reaktioner.

– Det har gått jättebra.Folkhar varit så stöttande.Alla tar några extra steg kring stugan för att titta in och se vad jag håller på med, sägerhon.

Det tog ett tag att smälta alla intryck den första natten.Alonnika somnade först vid halv tre-tiden i det då folktomma köpcentrumet.

– Jag vill tro att jag är en logisk och vuxen människa utan ologiska rädslor. Men jag är ändå jätterädd för skyltdockor som finns överallthär.Stugan är däremot jättemysigt.


    Alonnika hade precis flyttat hem från Kapstaden när hon fick det annorlunda jobbet på Frölunda torg.Foto:Sandra Bohlin
Alonnika hade precis flyttat hem från Kapstaden när hon fick det annorlunda jobbet på Frölunda torg.Foto:Sandra Bohlin

Oroliga frågor från besökare

Alonnika har precis pluggat färdigt till copywriter och befann sig på praktiki Kapstaden när hon fick det annorlunda jobbet på Frölunda torg. Hon hann bara vara hemma i Sverige en dag innan det blev dags att flytta in i stugan.

– Det är full rulle hela tiden här och jag kan verkligen inte bara chilla i stugan.I dag är mitt uppdrag att pynta huset. Så jag har köpt lite grejer nu och är fortfarande på jakt efter mer. Jag har även tagit med mig lite hemifrån,familjefotonoch så.

ANNONS

Folk har inte dragit sig för att komma fram och prata. En del rycker i dörrhandtaget till stugan och tar för sig. Men ingen har varit otrevligt, enligt Alonnika.

–Alla har framförallt nästan varit oroliga. De undrarhur jag vågar sova här på nätterna när det är mörkt.Många säger att de inte hade vågat göra det själva.

Auktioneras ut för välgörenhet

Attefallshuset kommer auktioneras ut på Tradera och pengarna går oavkortat till Jontefonden.En stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation, samt deras syskon.

Auktionen pågår fram till julafton och vinnaren får huset levererat till sig ett par dagar efter jul.

– Vi vill ju att det ska bli så dyrt som möjligt, eftersom pengarna går till välgörenhet, säger Frölunda torgs marknadschefJohanne Gabrielson.

ANNONS