Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Inbrott på Bohusläns museum

Under måndagskvällen ska någon eller några ha försökt bryta sig in i Bohusläns museums lokaler, men enligt museichefen ska det ha stannat vid en krossad ruta och ingenting verkar vara stulet.

Klockan 22.14 på måndagskvällen fick SOS alarm ett samtal om inbrott på Bohusläns museum. Väktare ska då ha upptäckt att någon eller några med en sten krossat ett glas in i en dörr. 

– Väktarna upptäckte, efter att larmet gått, att rutan var krossad på entrédörren. Sedan har någon stuckit in handen för att kunna öppna dörren, säger polisens presstalesman i region väst, Tommy Nyman.

Enligt polisen är ingen person i nuläget varken misstänkt eller gripen för brottet. Det är dessutom oklart om någon har stulits och i så fall vad.

– Vi har säkrat spår på platsen efter en eventuell gärningsman, säger Tommy Nyman.

Museichefen Hans Kindgren har nya uppgifter efter att han pratat med museets säkerhetschef. 

– Jag har fått information om att någon slagit sönder fönstret bredvid nödutgången i caféets inre rum, men vi kan inte se att någon varit inne i lokalen eller att något blivit rört, säger han.

Det var bara ett larm som utlöstes och gick direkt till SOS Alarm. Museet har också ett stort antal interna larm, där man kan följa var en eventuell inkräktare vistats, men inga sådana larm har utlösts.

– Det verkar ha stoppat vid en krossad ruta vad vi kan bedöma just nu. Enligt säkerhetschefen är nödutgångsdörren möjligtvis lite skev. Om någon varit inne så kan vi anta att personen har vänt och gått ut igen.

Det var längesedan Bohusläns museum hade något inbrott, senast någon gång på 1980- eller 90-talet.

– Då hade någon gått in i butiken och tagit ur dagskassan. Vi trimmar säkerheten successivt och är angelägna om att både besökare och grejor ska kunna vara trygga, säger Hans Kindgren.

MEST LÄST