Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Lilla Benji återfunnen – flydde från insatsstyrkan

Insatsstyrkan stormade fel lägenhet i jakt på två maskerade gärningsmän som kapat en lastbil från Postnord under pistolhot igår. I hemmet fanns bara den lilla chihuahuan Benji som flydde i panik. Ett stort sökpådrag pågick under hela natten, till slut lyckades en av GP:s läsare hitta en frusen, men levande Benji.

– Vi är hos veterinären nu med Benji. Förlåt om jag är lite disträ, säger Frida när GP får tag i henne på torsdagsförmiddagen.

LÄS OCKSÅ: Pistolrånare kapade postbil – stor polisjakt

Hon har knappt sovit, utan ägnat natten åt att söka efter sin Benji. Det var på onsdagseftermiddagen som insatsstyrkan stormade hennes lägenhet i jakt på rånarna som kapade Postnordlastbilen.

LÄS OCKSÅ: Insatsstyrkan stormade fel lägenhet – Benji försvann

Enligt polisen berodde misstaget på att Frida bytt lägenhet med sin granne, men inte bytt namnskyltarna på dörren. Resultatet blev att Benji försvann. Sedan dess har allt gått i ett.

– Jag la ut en efterlysning på en Facebooksida och kontaktade dig i samma veva. Folk har varit ute och letat efter Benji hela natten, berättar Frida.

Hittades av en Volvoanställd

Det kom in enstaka tips om folk som trodde sig ha sett den lille. Nattens sökande förblev emellertid resultatlöst. Räddningen kom i form av en Volvoanställd som gått av sitt nattskift.

– Han hittade Benji sliten vid Muskotgatan i Gårdsten. Då ringde han polisen för han hade sett Benji i GP. Då kom en polis till platsen och bekräftade att det var Benji.

Polisen är lättad över att Benji återlämnats:

– Det känns skönt, säger polisens pressinformatör i Väst, Tommy Nyman.

Han skrattar lite och så fortsätter han:

– Det var lite roligt att den som hittade honom inte vågade fånga in honom.

Frida var trött och sliten när hon fick samtalet som fick allt att vända. 

– Jag grät av glädje. Det var underbart! Det känns som ett mirakel att den lilla hunden, sju år gammal, klarade natten, kylan och regnet.

Hur var det när ni sågs?

– Han kunde inte sluta slicka på mig. Det är ju hundars sätt att pussas. Det var underbart att han kände igen mig trots att han inte hade så mycket kraft kvar, menar Frida.

Så tillägger hon:

– I samband med det så bad polisen jättemycket om ursäkt.

"Så tacksam för allas engagemang och hjälp"

Nu har Frida och Benji varit hos veterinären och gjort flera kontroller. Det verkar som att han är väldigt medtagen, men att hans tillstånd är stabilt, enligt Frida.

– De har gett honom lite syre och testat rörelseförmågan. De ska ta en röntgen nu på honom. Så vi väntar på svar.

Vad tänker du om allt som hänt?

– Jag tänker att jag vill flytta från området och hitta en säkrare miljö för mig och min hund.

Polisen har förklarat sitt misstag med att Frida bytt lägenhet med den granne som insatsstyrkan riktade tillslaget mot. Hon understryker dock att hon genomfört adressändring även om det stämmer att namnskyltarna inte bytts,

– Jag stod skriven på den lägenheten där jag bor så det borde polisen ha haft koll på. 

Det har varit ett intensivt dygn för Frida. Nu ligger fokus på att vila med sin Benji.

– Jag har varit förkrossad och känner att jag inte tagit ansvar för min Benji. Det är ju inte mitt fel, men man känner den skulden när man är hundägare. Samtidigt kan jag inte med ord beskriva hur lycklig jag är. Jag är så tacksam för allas engagemang och hjälp, avslutar Frida.

MEST LÄST