Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Mäklare gratulerade till bostadsrätt – för tidigt

  En mäklare i Dalsland ringde och gratulerade en av sina spekulanter till en bostadsrätt. Men det var alldeles för tidigt visade det sig.

  En annan person bjöd över och den första spekulanten fick sedan köpa till ett ännu högre pris. Nu får mäklaren en varning för sitt handlande.

  Köparen hade blivit uppring av mäklaren som gratulerade till bostadsrätten. Lite senare ringde mäklaren upp igen och berättade att en annan intresserad hade bjudit över. Den första köparen fick ändå lagt ett sista bud, som låg ytterligare över.

  Ett år senare tog köparen kontakt med mäklaren igen, eftersom hen inte fått någon anbudsförteckning. I den visade det sig att det saknades uppgifter om det anbud som blev slutpriset och att den andre spekulanten redan hade hoppat av budgivningen när sista budet lades.

  Fastighetsmäklarinspektionen anser att det funnits brister i hanteringen av anbudsförteckningen, att ett sådant agerande riskerar att vilseleda spekulanterna om avtalssituationen och ger mäklaren därför en varning.