Många missar vill bli Årets lussekatt

Över 80 katter tävlar om att bli vinnare i TTELA:s tävling "Årets lussekatt". Nu går tävlingen in på slutspurten, och på onsdag är det sista chansen att skicka in ditt bidrag.

ANNONS
|

Årets lussekatt fortsätter att göra succé. Förra året var 100 katter med och tävlade, och i skrivande stund har över 80 bidrag skickats in.

LÄS MER:Vem blir Årets lussekatt 2018?

En av katterna som tävlar är ettåriga bondkatten Bella, som flyttade hem till matte Anna Sjöström i Vänersborg förra julen.

– Hon sprang som en galning i granen första året, och sedan blev hon jätteledsen när vi tog bort den. I går satte vi upp granen igen, men nu är hon för stor för att kunna klättra i den. Nu är hon på och nafsar på den, och har fått en kompis som tagit över klättrandet, säger Anna Sjöström.

ANNONS

Varför bör Bella bli Årets lussekatt?

– Vi fick ju hem henne förra julen, och vi ser det som en tydlig koppling. Även om hon är en katt märks det att hon älskar julen.

Bidragen till Årets lussekatt publiceras löpande på ttela.se, och fram till den 5 december kan du skicka in ditt tävlingsbidrag. Sedan utser TTELA:s lussekattsjury tio finalister som läsarna får rösta på. Alla katter boende i TTELA:s spridningsområde kan vara med och tävla. Allt du behöver göra är att skicka in ditt bidrag.

Vinnaren presenteras på lucia den 13 december, och får ta emot ett pris i form av en korg med mycket fint till sin katt.

ANNONS