Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Många olyckor på grund av väglaget

Flera bilolyckor har skett under tisdagen. Trafikverket varnar stort för förrädiskt väglag och oberäkneligt väder i området.
Tipsa!
Vet du mer? - Kontakta oss

Strax innan klockan 9 inkom första larmet om en trafikolycka.

– Det ska vara flera bilar som kört in i varandra. Inga allvarliga personskador är rapporterade än så länge, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid Närf strax efter att olyckan inträffat.

Här har olyckorna inträffat: Superlokalt. (Endast för prenumeranter).

Olyckan inträffade på riksväg 44 mellan Uddevalla, i höjd med Bräcke mosse och Grunnebo, i riktning mot Trollhättan.

De första uppgifterna vittnar om att det ska var halt på vägen.SOS Alarm bekräftar också uppgifterna om att det är halt på vägen. Räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

LÄS ÄVEN: "Snökanonen kommer att fortsätta"

Vid klockan 10 meddelade SOS att en person förts till sjukhus med ambulans. Det är för tidningen okänt vilka skador personen ådragit sig.

Enligt räddningstjänsten ska fem bilar fått bärgas från olycksplatsen på 44:an.

Det var stora störningar på 44:an i närmare en timmes tid, men sedan klockan 10 flyter trafiken på igen.

Knappt en timme senare, klockan 09.42, inträffade en till olycka, men då på E45 vid Mellerud.

– Det är en förbipasserande bilist som ringer och larmar om en bil som står i diket. När vi kommer dit hittar vi bilen, men ingen person i den, säger Peter Gustafsson och fortsätter:

– Det är jättebesvärligt väglag i området runt Mellerud med dålig sikt, vi uppmanar till försiktighet. Vad som hänt vid denna olycka vet vi inte, det kan ju kanske vara så att någon fått sladd på bilen, kört av vägen och låter den stå kvar där, med tanke på hur väglaget är, säger han.

Strax efter klockan 11 kom åter igen ett larm om olycka. Denna gång vid Mellerud på väg 166 mot Bäckefors. Och även här uppges det vara halt.

– Här är det en personbil som har fått sladd på grund av halkan och snön och kört in i en annan personbil. Vad jag vet skadades ingen person fysiskt. Bilarna hade fått lite plåtskador men jag tror inte bilarna behövde bärgas, säger Peter Gustafsson.

Samtidigt påpekar han att det är halt i hela området.

Trafikverket har gått ut på sin hemsida och varnar för snörök, starka vindar och snödrev. Trollhättan är den stad som är i mitten av det område som pekas ut som mest problematiskt.

Trafikverket varnar för väglaget mellan Uddevalla-Grästorp, väg 44, och E45 Frändefors-Lödöse och riksväg 42 Trollhättan-Sollebrunn.

Klockan 12.15 hade två bilister kört in i varandra vid Ryrs backe i Skoftebyn, Trollhättan.

– Det är en sidokrock i en korsning. Det är halt som bare den, så det kan vara underlaget som har orsakat olyckan, säger Peter Grönros, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

En av bilisterna klagar över smärta i rygg och nacke. Ambulans är på plats.

MEST LÄST