Möte efter protestbrev gav viss effekt

I tisdags träffades ledningen och 25 kirurger efter det protestbrev som läkarchef Johan Tjärnström skrivit. Vårdplatsförändringen på kliniken kvarstår, men en handlingsplan för att lösa väntetider ska tas fram.

ANNONS
|

I slutet av november skrev Johan Tjärnström, läkarchef på kirurgen, ett protestbrev till ledningen inom NU-sjukvården. I tisdags möttes ledningen och drygt 25 kirurger i ett möte för att diskutera situationen.

– Vi hade ett bra och givande samtal, där vi gemensamt kom överens om att föra dialogen vidare med varandra, och inte via media, som hittills har skett, säger sjukhusdirektör Lars Wiklund.

I brevet, som även Tjärnströms kollegor står bakom, påpekades planen på att skära ned på vårdplatser på kirurgkliniken – trots överbeläggning. Resurser ska flyttas till andra områden som behöver prioriteras. Det saknar exempelvis sjuksköterskor på medicin och akut, vilket bidrar till att alla befintliga vårdplatser inte kan utnyttjas.

ANNONS

– Planen för förändringar vad gäller vårdplatser på sjukhuset ligger kvar.

Johan Tjärnström var i sitt brev likaså kritisk till den bristfälliga operationskapaciteten. Att väntetiderna för operationer är långa och har blivit längre över tid.

– Vi kommer att ta fram nya handlingsplaner för hur vi ska lösa problemen med väntetider.

Helt eniga om patienternas situation var dem alla.

– Det är alltid patienterna som blir lidande av väntetider och överbeläggningar.

Johan Tjärnströms brev har fått stöd av cirka 500 anställda inom NU-sjukvården.

ANNONS