Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

En äldre man dog på Kungälvs sjukhus under torsdagen. Polisen utreder händelsen som mord. Bild: TT
En äldre man dog på Kungälvs sjukhus under torsdagen. Polisen utreder händelsen som mord. Bild: TT

Misstänkt mord i Västsverige

En man i 70-årsåldern har avlidit efter att ha kommit in till sjukhuset i Kungälv – polisen utreder dödsfallet som ett misstänkt mord. Enligt Aftonbladet var det en skada på mannens tinning som väckt misstankarna om att brott begåtts.

Det var klockan 12.47 under torsdagen som polisen fick ett larm om att en man i 70-årsåldern avlidit på sjukhuset i Kungälv. Men något signalerade att det inte handlade om ett vanligt dödsfall. 

– Det är en man som inkommit till sjukhuset i Kungälv och vi blir ditringda och det fanns omständigheter att man inte kunde utesluta att ett brott begåtts, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Inledningsvis rubricerades händelsen som ett vanligt dödsfall, men nu utreds det inträffade som ett misstänkt mord alternativt dråp. Enligt Aftonbladet ska det vara skador vid den äldre mannens tinning som väckt misstankar om brott.  

Teknisk undersökning genomförs

– Jag kan inte gå in på vilka omständigheter det handlar om, säger Peter Adlersson. 

Polisen har åkt till den lägenhet där mannen befann sig innan han kom till sjukhuset, och en teknisk undersökning genomförs på platsen.

– Det är en lägenhet i Ale kommun som det handlar om. Jag vet inte om det handlar om hans egen bostad eller om den tillhör någon annan, säger Peter Adlersson.

Integritet viktigt

Adlersson uppger att han inte fått information om ifall mannen varit död redan i lägenheten, om dödsfallet skett i ambulansen till sjukhus eller om han avlidit på sjukhuset. Anledningen till att mannens död numera behandlas som ett misstänkt mord är på grund av uppgifter man fick från sjukhuset, berättar Adlersson – men han vill inte gå in på vilka uppgifter det var.

– Vi kan inte gå in på uppgifter om den här patienten eftersom det utreds nu, så får vi tänka på integriteten. Men det finns en viss osäkerhet kring vad som orsakat döden. Det kan dröja till obduktionen är gjord innan vi vet dödsorsaken.

 

MEST LÄST