Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Misstänkte mördaren anhörig till kvinnan

Åklagaren bekräftar nu att personen som hittades i Strömstad i fredags är en kvinna i 70-årsåldern.

Det var sent på fredagskvällen som en kropp hittades utanför en bostad söder om Strömstad. Omständigheterna gjorde att polisen misstänkte mord och senare på natten anhölls en man i 35-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Enligt GT ska det vara en son till kvinnan, något som hans advokat Peter Ekelund inte vill bekräfta.

- Jag uttalar mig inte om några eventuella relationer mellan min klient och den döda. Enligt uppgifter som kommit fram i utredningen är han norsk medborgare, men vilken inställning han har till det misstänkta brottet kommer jag att berätta vid en eventuell häktningsförhandling. De andra uppgifterna som finns i media får åklagaren stå för, säger Peter Ekelund, innan han strax ska in med sin klient för nya förhör i polishuset i Uddevalla. 

Strax innan lunch på söndagen bekräftade Åklagarmyndigheten att den döda personen är en kvinna i 70-årsåldern. Mannen som är anhållen är anhörig till den avlidna kvinnan. 

– Han säger att han har bragt kvinnan om livet, men han förnekar brott, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten. 

På vilket sätt är de anhöriga?

 – Det är inget som åklagaren väljer att gå ut med nu, säger Annika Collin. 

Enligt polisen handlar det om en nära anhörig. 

Teknisk undersökning klar

Avspärrningarna vid fyndplatsen har hävts under söndagen.

– Vi är klara med den tekniska undersökningen på platsen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson. 

Nu fortsätter arbetet med förundersökningen i väntan på att svaren från den tekniska brottsplatsundersökningen och den rättsmedicinska undersökningen blir klara. 

Polisen har varit runt i området och knackat dörr för få fatt på eventuella vittnen och förhör har också hållits med den misstänkte mannen, men i nuläget vill polisen inte kommentera vad som kommit fram i förhören.

Läs också:

 

MEST LÄST