Mulltorp föll med flaggan i topp

Det blir inget fortsatt tävlande i "Vi i femman" för Mulltorps skola. Men laget, som bestod av Annie Karlsson och Elis Påsse, kämpade hårt och föll med flaggan i topp.

ANNONS
|

Det har varit en hektisk vecka för femteklassarna i Mulltorps skola.

I tisdags vann Annie Karlsson och Elis Påsse lokalfinalen av "Vi i femman" efter en rafflande match på Bohusläns museum mot Hogstorps skola.

Det innebar att Västra Tunhem-laget i går ställdes mot 24 andra konstellationer från hela Sverige i rikskvalet, där det gällde att hamna bland de fyra bästa för att få fortsätta tävla när "Vi i femman" går in i tv-fasen.

I går var det direktsänd radio som gällde, och i P4 Väst programledde Skoob Salihi med kanalchefen Peter Sundblad som domare och poängräknare.

Tävlingsupplägget var lite annorlunda jämfört med tidigare eftersom 25 lag tävlade samtidigt, och som spindeln i nätet med den övergripande kollen fanns tv-profilen Rickard Olsson.

ANNONS

Mulltorps skola plockade på sig en hel del poäng under resans gång men det blev också några missar.

Inte så konstigt – det handlade om svåra frågor i den här omgången.

När allt skulle räknas ihop var spänningen stor, och så småningom förkunnades det att Västernorrland, Värmland, Jämtland och Västmanland gått vidare.

Mulltorps äventyr var därmed över.

– Jag hade hoppats att vi skulle gå vidare, men trodde inte det. Det var ganska svåra frågor, summerade Annie Karlsson direkt efteråt.

– Det har varit väldigt roligt att tävla mot de andra, det var häftigt att vara med, sa Elis Påsse.

Precis som tidigare fick duon fint stöd av sina klasskamrater och tillresta föräldrar.

Och läraren Carola Sandström sken som en sol trots allt.

– Det var fantastiskt spännande och jag känner mig väldigt stolt. Visst hade de gärna gått vidare, men behöver nog bara smälta det här för att inse att de kom otroligt långt och är bland de 25 bästa.

Som det lät i går lär inte fredagen blir den hårdaste skoldagen barnen upplevt.

– De är nog ganska trötta nu, så det kommer att bli lite mys och så ska vi äta tårta.

ANNONS