Nu är lyxkryssarna på väg till Lysekil

Den här sommaren blir det två nya kryssningsanlöp i Lysekil. Den sjunde juli dyker Seven Seas Explorer upp. Den andra augusti är det dags för nästa kryssningsanlöp när Seven Seas Navigator anländer. Nu uppmanar rederiet de lokala butikerna att öppna tidigare än vad de brukar göra.

ANNONS
|

– Båda fartygen kommer till Lysekil tidigt på morgonen, säger Elisabeth Thörnblom på Lysekils turistinformation.

– En del väljer att åka med på någon av de utflykter som anordnas. Men det finns också de som föredrar att promenera i Lysekil. Rederiet har framfört ett önskemål till den lokala handeln om det går att tidigarelägga butikernas öppettider de här dagarna.

De senaste åren har Lysekil gjort sig känt för de återkommande besök av kryssningsfartyg från olika rederier runt om i hela världen. Kryssningsfartyget Seven Seas Explorer ska starta sin kryssning i Oslo med cirka 750 gäster ombord och Lysekil blir den första anhalten innan kryssningen går vidare till bland annat Göteborg, Köpenhamn och Amsterdam.

ANNONS

Kryssningen med det något mindre fartyget Seven Seas Navigator med 490 passagerare är på 20 dagar med Lysekil som första destination. Sedan fortsätter kryssningen till bland annat Köpenhamn, Stavanger, Bergen, Murmansk, Edingburg och slutligen Amsterdam.

Dessutom besöker ytterligare två fartyg som endast gör en så kallad fjordkryssning att besöka Lysekil och de angränsande fjordarna. Fred Olsens M/V Balmoral som låg vid kaj i Lysekil 2017 dyker upp den 18 maj i bland annat Gullmarsfjorden, Saltkällefjorden och Älgöfjorden. Den 22 juli kommer M/V Boudicca från samma rederi och gör samma rundtur. Men de här fartygen kommer inte att lägga till i Lysekil.

Det är Lysekils hamn, kommunen och Lysekils turistinformation som står bakom satsningen på att locka kryssningsfartyg till Lysekil.

ANNONS