Nu börjar bygget utmed 44:an

Markarbetet inför det nya handelsområdet i Uddevalla har påbörjats. Till hösten flyttar den första butiken in.

ANNONS
|

– Det känns väldigt bra faktiskt, det är skönt att starta, säger Pär Noord, styrelsemedlem i bolaget Netfoot 2 som äger marken och projektledare för bygget.

Som Bohusläningen kunde berätta tidigare i år planeras det ett handelsområde i Uddevalla utmed riksväg 44, efter Kurverödsrondellen. Totalt handlar det om byggyta på ungefär 5 000 kvadratmeter på det område där det tidigare funnits en åker. Det planeras tre byggnader men i nuläget har man bara sökt bygglov för en byggnad.

– De andra husen är i planeringsstadiet och vi vill att de ska vara anpassningsbara för hyresgästerna vill inte bygga på spekulation, säger Pär Noord.

ANNONS

Enligt honom för man diskussioner med flera olika intressenter men han kan inte gå ut med vilka.

– Det finns intresse och jag tror det kommer bli ännu mer när vi är igång med projektet och folk ser det här blir någonting.

För en vecka sedan påbörjades markarbetet på platsen och det kommer fortsätta under några veckor innan själva huset kommer börja byggas.

– Det ska vara inflyttning i höst, så det går ganska fort. Vecka 25 planerar vi att resa byggnaden.

De som kommer flytta in i huset till hösten är vitvarubutiken Elektrolux Home. En liten del av byggnaden kommer hyras av biluthyrningsföretaget Avis.

Enligt Pär Noord har arbetet hittills flutit på bra.

– Det ser positivt ut. Det kommer hända mycket där framöver.

ANNONS