Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Nu kan du Swisha för din biljett. 
Nu kan du Swisha för din biljett. 

Nu kan du swisha för Västtrafikbiljetten

Nu inför Västtrafik möjligheten att betala biljetten till spårvagn och buss med Swish i deras app Västtrafik To Go. Med Swish slipper resenärer registrera sitt kontokort till appen, något som länge varit efterfrågat enligt företaget. – Många av våra kunder har önskat fler sätt att betala på och Swish är en ju en väldigt populär betalningsmetod, säger Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik.

Nu går det att betala spårvagns- eller bussbiljetten med Swish i Västtrafiks reseapp. Enligt företaget blir det nu smidigare för många resenärer att resa kollektivt. Och just Swish har varit en önskad betalningsmetod. 

– Många av våra kunder har önskat fler sätt att betala på och Swish är en ju en väldigt populär betalningsmetod. Det är många som önskat sig det, säger Kristian Lans, presskommunikatör på Västtrafik. 

Tidigare har appen bara accepterat kontokort som betalningsmetod. I och med införandet av Swish som möjlig betalningsmetod slipper resenärer registrera sitt kontokort till appen, något som länge varit efterfrågat enligt företaget. 

– Det finns ju kunder som helt enkelt inte vill lämna sina kortuppgifter i appen och då är Swish ett bra alternativ, säger Kristian Lans. 

Utvecklar nya tjänster

Tanken om Swish som betalningsmetod funnits med ett tag och företaget jobbar ständigt med att skapa nya tjänster i reseappen Västtrafik To Go, menar han.

– Vi jobbar kontinuerligt med att skapa nya tjänster i appen och Swish har funnits med i tankarna under lång tid. Vi kommer fortsätta lägga till tjänster, vi tittar bland annat på att utveckla tjänster för att kunna informera resenärer vid trafikstörningar i kollektivtrafiken. 

Enligt Västtrafik köps var tredje resa med kollektivtrafiken i Västra Götaland digitalt via appen. 

Hoppas på fler digitala köp

Förhoppningen med införandet av Swish som betalningsmetod är att fler ska välja resa med digitala biljetter. 

– Appen har varit en framgång för oss, många kunder uppskattar den och tycker att det är ett enkelt sätt att resa på. Vi hoppas fler ska resa med biljetten i mobiltelefonen, då kan man köpa sin biljett var och när man vill, man har koll på om biljetten är giltig och slipper checka ut, säger Kristian Lans. 

MEST LÄST