Jonny Andersson står bakom Jonnys Classic Meeting i Dals Långed.
Jonny Andersson står bakom Jonnys Classic Meeting i Dals Långed. Bild: Privat

Nytt publikrekord på motorträff i Dals Långed

Över tusen besökare tog tillfället i akt att besöka Jonny´s Classic Meeting i Dals Långed i lördags för att titta på de speciella bilar och motorcyklar som visades upp. Bland annat 100 motorcyklar av märket Harley Davidsson.

ANNONS
|

– När jag gick runt efter att jag invigt evenemanget och såg alla dessa bilar och motorcyklar och alla nöjda besökare kände jag mig nöjd, säger projektledaren Jonny Andersson i ett pressmeddelande.

Är stort

Han konstaterade bland annat att det aldrig varit så många besökare och sportbilar och motorcyklar som samlats på ett ställe i Dalsland.

– Att samla 100 stycken motorcyklar av märket Harley Davidsson i Dalsland är mer än en Harley Davidsson-träff i Göteborg och det är stort, konstaterar Jonny Andersson.

Ett intressant inslag i programmet var när utmärkelsen Dalslands innovatör delade ut.

Välkänd profil

Denna gång var det Conny Hansson, bosatt i Högsäter, som fick utmärkelsen. Den motivering som tagits fram löd på följande sätt: "För sina insatser inom idrottsrörelsen och som arrangör av brännbollsturneringen Genevilyran som blivit en av de största turneringarna i Dalsland.

ANNONS

Några tidigare pristagare som fått priset är Sten Torstensson från Mellerud och Kent Pettersson från Bengtsfors.

En tanke med satsningen är att blanda speciella bilar och motorcyklar från olika tidsåldrar på samma plats. Jonny Andersson arbetar i huvudsak ensam med det här projektet. Det handlar enligt honom om ett ideellt arbete för att lyfta fram landskapet Dalsland.

ANNONS