Personal tillkallade ej sjukvård – Lex Sarah-anmäler

Personalen tillkallade inte sjukvård när en klient var narkotikapåverkad. Nu Lex Sara-anmäler kommunen sig själva.

ANNONS

En nämnd i en kommun i TTELA:s område anmäler sig själva till Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, efter en incident i oktober.

Enligt anmälan gjordes en tillsyn i en lägenhet, där en klient ligger och sover i sin säng. Det ska ha varit uppenbart att personen "intagit någon typ substans". Personalen var inne hos personen vid två tillfällen. Rapportören anser att personalen i det läget borde ha tillkallat sjukvård för att se till att personen inte hade "överdoserat narkotiskt preparat" och för att "utesluta att klienten skulle kunna få bestående men av en sådan överdosering".

Enligt anmälan, som skickades in till Ivo i december, rör det sig om ett allvarligt missförhållande eller en påtaglig risk för ett sådant. Anmälaren har slutfört en utredning om händelsen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS