Piskbeväpnad nazist skrek "svartskalle"

Beväpnad med yxa och piska skrek Uddevallabon "svartskalle" och jagade två personer. Nu döms mannen.

ANNONS
|

Det var i september som en man satt i sin bil och väntade på en kvinna i Uddevalla. När han vände sig mot huset på gatan såghan hur en man stirradepå honom genom fönstret. I förhör berättade den väntade mannen hur han tänkte "jag har inte gjort något, varför gör han så".

När det gått en stund kom den stirrande mannen som är i 45-årsåldern ut och sa "åk hem din jävla svartskalle". Sen gick han in igen. Kvinnan som också kom ut och satte sig i bilen hade hört vad mannen sagt. När paret tittade upp mot fönstret igen stod mannen där på nytt. Han drog då med handen över halsen. När han sedan kom ut på gatan var han beväpnad med yxa och piska.

ANNONS

Kvinnan trodde de skulle bli dödade och paret började köra därifrån. Mannen sprang då efter en bit.

När polisen senare gjorde husrannsakan i mannens lägenhet hittade de flera tillhyggen och även en flagga med hakkors på.

När han förhördes berättade han att hade en piska i ena handen och en yxa i andra för att skydda sig själv om personen i bilen skulle ringa efter vänner och angripa honom.

I tingsrätten förnekade han brott. Han har inte hållit med om att hotet var menat för att paret skulle känna fruktan för sina liv.

Tingsrätten dömer nu mannen för olaga hot och han får skyddstillsyn.

LÄS MER:

ANNONS