Rådberg (MP) har inte ägnat sig åt röstfiske

Internutredningen som tillsattes efter att Peter Rådberg (MP) anklagats för röstfiske är klar. Utredaren har inte funnit några fel i politikerns agerande.

ANNONS
|

Därmed gäller medlemsomröstningens resultat vilket betyder att Trollhättebon Peter Rådberg toppar partiets riksdagslista i Fyrbodal inför valet i höst.

Ericson tog sig förbi

Han förlorade sin plats i riksdagen i förra valet, sedan Janine Alm Ericson från Alingsås tagit sig förbi med hjälp av fler personröster. Nu har valkretsarna gjorts om, och i medlemsomröstningen för Miljöpartiet Fyrbodal sattes Peter Rådberg på första plats – före riksdagsledamoten Emma Nohrén från Brastad.

Internutredning

Men därefter ska valberedningen ha fått signaler om olämpligt röstfiske från Peter Rådberg, något som P4 Väst var först att rapportera om. En internutredning tillsattes och den visar nu att Rådberg inte alls agerat fel i nomineringsprocessen. – Utredaren har intervjuat ett stort antal miljöpartister och ingen har påtalat att jag har försökt påverka dem att rösta på mig, uppger Peter Rådberg till TTELA.

ANNONS

Anonyma anmälningar

Enligt Rådberg skaanmälningarna mot honom som kom in till valberedningen ha varit anonyma. Internutredningen har genomförts av ett annat distrikt.

ANNONS