Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

polisensbil_2

Rånade indisk restaurang i Uddevalla

Ett rån inträffade vid halv åtta på fredagskvällen i en restaurang på Norra Drottninggatan i Uddevalla. Två män har kommit över pengar ur kassan innan de stack iväg från platsen. Vittnen har observerat de maskerade rånarna innan de gick in i den indiska restaurangen.

– Vi har inte fått tag i dem ännu men det pågår en insats, säger Hans König, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Uddevalla, på fredagskvällen. Vi är givetvis intresserade av att veta om någon sett något speciellt  som kan ha med rånet att göra.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

De misstänkta gärningsmännen var maskerade med någon form av scarf över ansiktet vid rånet. Detta är något som observerats av flera vittnen under fredag kväll. Enligt König var det till och med så att en polispatrull passerade restaurangen några minuter innan själva rånet.  Polisen har inte fått tag i rånarna men har vissa uppslag som de jobbar vidare med.

Efter rånet försvann männen springandes förbi ett gym som ligger på Norra Drottninggatan. Den brottsrubricering polisen använder är rån.

Enligt  Hans Lippens, polisens presstalesperson, är det ingen som har skadats fysiskt.

– Men det var en mycket obehaglig upplevelse och den utsatta chockades, säger Hans Lippens.

Fortfarande på lördagseftermiddagen har ingen misstänkt gripits. Under ldagen gjorde polisen teknisk undersökning och pratade med ytterligare vittnen. Man efterlyser också tips från allmänheten.

– Om någon har uppgifter är vi tacksamma om de hör av sig till oss, säger Jonni Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Tips lämnas på telefon 114 14. 

MEST LÄST