Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Ryanair öppnar för nyetablering på Rygge

Hösten 2016 beslutade Ryanair att ner flygningarna till Rygge, som innebar att flygplatsen fick läggas ner. Enligt tidningen Nettavisen öppnar nu flygbolagets vd Michael O'Leary för en nyetablering.

Det var i oktober 2016 som en ny flygstolsavgift infördes, varpå Ryanair valde att lägga ner sina flygningar till Moss flygplats Rygge. 

Tidningen Nettavisen rapporterar nu att flygbolaget är i diskussioner med både fackförbund och flygplatsledningen om att återuppta samarbetet. Enligt Ryanair kommer det att resultera i billigare flygbiljetter.

– Vi lade ner baserna på flygplatser som Marseille och Rygge på grund av hotet att bli påtvingade fackföreningar. Nu har vi frivilligt pratat med fackföreningarna och överväger en etablering av baser på dessa platser igen, säger vd:n Michael O'Leary till Nettavisen.

"Lägre biljettpriser än Norwegian och SAS"

Han lovar att detta också kan betyda billigare flygbiljetter.

– Genom att skapa baser i Skandinavien kan vi erbjuda mycket lägre biljettpriser än Norwegian och SAS, säger O'Leary.

Utlåtandena kom oväntat för Espen Ettre, styrelseledamot i Rygge Civil Airport. 

– Jag hörde om det här för fem minuter sedan. Det var förvånande för oss, men det är väldigt positivt, säger Ettre till Nettavisen.

Han säger att det har varit kontakt, men vill inte kommentera vidare utan vill vänta och se vad det innebär. Han säger också att de fortfarande vill öppna flygplatsen igen. 

– Vi jobbar mot en öppning våren eller sommaren 2019, säger Espen Ettre.

MEST LÄST