Så blir vädret framöver

Ett ruskväder är på ingång. Nu varnar meteorologen inför de kommande dagarna. – Det kan falla träd och finns risk för stormbyar, säger Kristoffer Molarin, meteorolog vid vädertjänsten Foreca.

ANNONS
|

Det väntas blötsnö och rejäla vindar de kommande dagarna och finns risk för stormbyar på torsdag i Västsverige.

– Det kan falla träd och finns risk för stormbyar, sägerKristoffer Molarin, meteorolog vid vädertjänsten Foreca.

Hårda vindar

Framförallt är det längs kusten som det kommer att bli hårda vindar.

Till följd av torsdagens oväder väntar därefter hårda vindbyar, men Kristoffer Molarin kan inte uttala sig om hur många meter per sekund som väntas.

– I veckan blir det temperaturer upp mot noll grader. Framåt onsdagsdygnet kommer det in nederbörd, främst regn och lite blötsnö.

"Väldigt osäkert till jul"

Längre inåt landet, upp mot svenska höglandet, är även blötsnö på väg in och det kan ställa till problem i trafiken.

ANNONS

Det behöver inte dröja särskilt många dagar innan Göteborg kan få en vit december.

– Möjligtvis blir det snö nästa vecka och om kylan håller i sig efter den helgen kan det allt bli en vit lucia. Det är dock väldigt osäkert till jul. Det kan komma knippen med kallare luft och nederbörd, så snö kan falla framöver. Men om det blir den 24 eller 17 december är svårt att säga, sägerKristoffer Molarin.

Hålla sig uppdaterad

Enligt Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, är det viktigt att hålla sig uppdaterad om man ska ut på vägarna.

– Håll dig uppdaterad med den senaste informationen och ge dig inte ut i skog och park, det är ett bra råd sådana dagar, säger han.

ANNONS